E sau nu momentul sa achizitionam o locuinta?

"Dincolo de considerentele de ordin personal, este important să vezi încotro merge piața.

Dacă te tot frământă ideea de a te muta la casa ta în viitorul apropiat – sau, de ce nu, de a face un upgrade imobiliar –, probabil că te întrebi dacă momentul actual este potrivit pentru a lua o asemenea decizie. Răspunsul depinde, desigur, de particularitățile fiecărui caz în parte, însă o privire de ansamblu asupra pieței te poate ajuta să-ți dai un răspuns.

Un prim aspect de analizat este cel al evoluției prețurilor locuințelor. Potrivit lui Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro, pragul de jos a fost deja depășit la acest capitol, iar în momentul de față piața se află pe un curs ascendent. „În România, prețurile au scăzut până în trimestrul doi din 2014, iar din trimestrul trei din 2014, cresc”, explică acesta. O precizare importantă este că ritmul de majorare de pe piața locală se situează sub cel consemnat la nivelul Uniunii Europene.
Am trecut de punctul celor mai mici prețuri si in acest context, Alexandru Petrescu, managing partner în cadrul Esop Consulting, este de părere că momentul actual este unul propice pentru achiziția unei locuințe – în special a uneia noi. „Nu poți să zici: «Vreau să cumpăr la cel mai jos preț», pentru că s-a dus momentul acela, iar acum ești în zona ascendentă. Cred că, pentru cine vrea să cumpere o locuință nouă, e un moment bun: are de unde alege, prețurile sunt competitive, creditarea este în lei” – iar acesta este un aspect demn de luat în seamă, pentru că dispare riscul valutar, a punctat reprezentantul Esop în cadrul unei conferințe organizate de Wall-Street.
Un avantaj important pentru potențialii cumpărători din marile orașe ale țării este reprezentat de varietatea opțiunilor disponibile în prezent comparativ cu, să zicem, trei-patru ani în urmă."

Extras din articolul publicat pe site-ul imobiliare.ro in data de 20 martie 2017

Înapoi
Cluj Imobiliare - Tudoria